DISTRIBUIȚI
Wikipedia

Vicepreşedintele Ecuadorului, Otto Sonnenholzner, a demisionat marţi, declarând că ţara are nevoie de o schimbare a culturii politice, transmit dpa şi Reuters, potrivit agerpres.

‘Trebuie să ne concentrăm pe obiectivele comune, abandonând interesele individuale pentru a construi o societate justă, prosperă şi echitabilă’, a spus el într-un mesaj televizat.


Citește și : Iranul atinge un nou record al morților de coronavirus într-o singură zi

Sonnenholzner a mai afirmat că a luptat împotriva corupţiei şi că Ecuadorul are nevoie de ‘moduri foarte diferite de a face politică faţă de cum înţeleg astăzi mulţi oameni’.

Sonnenholzner nu a confirmat speculaţiile din media potrivit cărora ar intenţiona să candideze la preşedinţie anul viitor.

‘Plec cu satisfacţia responsabilităţii împlinite’, a mai spus el.

Sonnenholzner este cel de-al treilea vicepreşedinte al şefului statului, Lenin Moreno, care demisionează. Predecesorii săi au plecat după ce au fost implicaţi în scandaluri de corupţie.

Citește și : Accident feroviar la periferia Atenei! Cel puţin nouă oameni sunt răniți!

Otto Sonnenholzner, un economist în vârstă de 37 de ani, era în funcţie din decembrie 2018.

În plină epidemie de coronavirus, el şi-a asumat sarcina de a trimite resurse medicale spitalelor copleşite de numărul pacienţilor şi de a le livra alimente locuitorilor vulnerabili. Tot Sonnenholzner a condus eforturile guvernului de repornire a economiei prin sprijinirea locurilor de muncă şi acordarea de credite sectoarelor în lipsă de fonduri.