DISTRIBUIȚI

Vicepreşedintele american Mike Pence începe sâmbătă cu o vizită în Egipt un turneu în Orientul Mijlociu, pe fondul tensiunilor declanşate de decizia liderului de la Casa Albă, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, transmite DPA.

În cadrul acestui turneu de patru zile, Pence va vizita de asemenea Iordania şi Israel, alţi doi aliaţi cheie ai SUA în regiune, conform agerpres .


Vizita lui Pence este prima a unui înalt oficial american în Orientul Mijlociu după ce Trump şi-a anunţat luna trecut intenţia de a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

Citește și : Donald Trump se va întâlni la Davos cu Theresa May

În Egipt, Pence se va întâlni cu preşedintele Abdel-Fattah al-Sissi. Liderii musulmani şi creştini din Egipt şi-au anulat întâlnirile cu Pence, în semn de proteste faţă de decizia lui Trump privind Ierusalimul.

Duminică, Pence se a deplasa în Iordania, unde se va întâlni cu Regele Abdullah al II-lea.

Luni, Pence va începe o vizită de două zile în Israel, unde se va întâlni cu premierul Benjamin Netanyahu şi va susţine un discurs în parlament (Knesset).

Egiptul şi Iordania sunt singurele ţări arabe care au legături diplomatice cu Israelul.

Casa Albă a transmis că Pence va discuta în turneul său despre „nevoia comună de a combate terorismul şi de a ajuta minorităţile religioase persecutate”.