DISTRIBUIȚI
Twitter

Autorităţile au emis duminică un ordin de evacuare pentru zeci de mii de rezidenţi din vestul Japoniei, după ce ploi torenţiale s-au abătut asupra regiunii, informează DPA, potrivit agerpres.

Meteorologii au avertizat asupra riscului producerii de alunecări de teren şi de inundaţii pe insula Kyushu şi în regiunea Chugoku (insula Honshu), în condiţiile în care taifunul Danas, care traversează Peninsula Coreeană, a adus ploi record într-o parte a vestului Japoniei.


Citește și : Manifestație proguvernamentală la Hong Kong

Circa 300 de milimetri de precipitaţii au fost înregistraţi în oraşele Tosu şi Kurume de pe insula Kyushu timp de 12 ore, până la ora locală 10:00 a.m. (01:00 GMT), potrivit Agenţiei meteorologice nipone.

Autorităţile au emis un ordin de evacuare pentru zeci de mii de rezidenţi din prefecturile Fukuoka şi Hiroshima.

Începând cu ora 9 dimineaţa, centrul furtunii se afla deasupra Peninsulei Coreene, avansând spre nord-est cu 30 de kilometri pe oră, însoţit de rafale de vânt de 90 kilometri pe oră, a precizat agenţia citată.

Meteorologii au prognozat precipitaţii de până la 200 de milimetri pentru nordul insulei Kyushu şi de până la 150 de milimetri pentru regiunea Chugoku şi pentru insula sud-vestică Shikoku până luni la prânz.

Cu un an în urmă, ploile torenţiale care s-au abătut asupra vestului Japoniei au provocat inundaţii şi alunecări de teren, soldate cu moartea a 220 de persoane – cel mai mare număr de decese provocate de vreme în ultimele trei decenii.

Citește și : Mii de oameni au cerut pe străzile Moscovei alegeri locale libere