DISTRIBUIȚI
Timpul.md

Comisarul european pentru extindere şi politica de vecinătate, Johannes Hahn, a declarat joi că prima tranşă din asistenţa macrofinanciară a UE pentru Republica Moldova ar putea fi alocată în luna iulie dacă Chişinăul va îndeplini anumite condiţii, informează Radio Chişinău, potrivit agerpres.

Potrivit oficialului UE, guvernarea de la Chişinău trebuie să asigure funcţionalitatea deplină a Autorităţii Naţionale pentru Integritate şi să majoreze finanţarea bugetelor instituţiilor care luptă împotriva corupţiei pentru ca acestea să poată să acţioneze eficient în contracararea acestui fenomen. De asemenea, Johannes Hahn a atenţionat şi asupra necesităţii unei evaluări a situaţiei economico-financiare a Republicii Moldova, iar aceasta trebuie să fie una pozitivă.


Citeşte şi: Tragedie aeriană în SUA. Nouă oameni au murit – VIDEO

Astfel, comisarul european a subliniat că dacă aceste condiţii vor fi îndeplinite de către autorităţile de la Chişinău, atunci prima tranşă din asistenţa macrofinanciară a UE pentru Republica Moldova, în valoare totală de 100 milioane de euro, va fi deblocată în luna iulie. În caz contrar, acest lucru se va întâmpla în toamnă.

Johannes Hahn a făcut aceste declaraţii joi la Bruxelles, unde are loc Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, eveniment la care participă şi o delegaţiei a Republicii Moldova, condusă de premierul Pavel Filip.