DISTRIBUIȚI
People block Caen's circular road on November 18, 2018 in Caen, Normandy, on a second day of action, a day after a nationwide popular initiated day of protest called "yellow vest" (Gilets Jaunes in French) movement to protest against high fuel prices which has mushroomed into a widespread protest against stagnant spending power under French President. (Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP)

Un manifestant care participa la protestele „vestelor galbene” din Paris şi-a pierdut sâmbătă o mână în timpul confruntărilor cu forţele de ordine, când un grup încerca să forţeze gardul de securitate din faţa Adunării Naţionale (parlamentul), informează EFE şi AFP, scrie agerpres.

Potrivit unor surse din poliţie citate de postul BFMV, bărbatul a prins o grenadă lacrimogenă lansată de forţele de ordine cu intenţia de a o arunca în direcţia agenţilor, însă dispozitivul i-a explodat în mână şi i-a smuls-o.


Citește și : Guterres: O serie de alegeri paşnice şi de armistiţii fac ca în Africa să se simtă un „vânt al speranţei”

AFP relatează că victima este „un fotograf al vestelor galbene” care făcea fotografii oamenilor care se pregăteau să forţeze gardul de metal din faţa Adunării Naţionale.

Pompierii l-au evacuat pe rănit, care potrivit martorilor nu era îmbrăcat cu o vestă galbenă, ţinuta cu care se identifică cei care participă la această mişcare care se manifestă în Franţa împotriva administraţiei Emmanuel Macron din noiembrie 2018.

Prefectura poliţiei din Paris a confirmat că circa 10 persoane au fost reţinute până în jurul orei 13:00 GMT.

Alte proteste ale „vestelor galbene” au loc în această sâmbătă în principalele oraşe ale ţării, precum Marseille, Nisa, Bordeaux sau Montpellier, unde până în prezent nu s-au înregistrat incidente.

Citește și : Maduro: SUA nu au nicio scuză pentru o posibilă agresiune în Venezuela