DISTRIBUIȚI

Partidul Verzilor (de opoziţie) din Germania – al doilea în sondaje după conservatorii Angelei Merkel aflaţi la putere – vrea ca evreii care au fugit de regimul nazist şi descendenţii lor să obţină mai simplu cetăţenia germană, informează luni DPA, potrivit agerpres.

Evreii germani care au părăsit ţara sub Cel de-al treilea Reich şi au primit o nouă cetăţenie trebuie să ceară să se întoarcă în Germania, scris ziarul Die Welt. În opinia autorităţilor germane, aceste persoane nu au fost expatriate, ci mai degrabă au renunţat la paşaportul lor german pentru o nouă cetăţenie.


Citeşte şi: Atac armat în California (VIDEO): Cel puţin trei oameni au fost ucişi!

Filiz Polat, purtătoare de cuvânt a Verzilor pentru migraţie şi politică de integrare, a declarat pentru Die Welt că această lacună este „complet inacceptabilă”.

Verzii au elaborat o legislaţie ce urmează a fi prezentată în parlament când se reiau sesiunile după pauza de vară. Proiectul de lege propune amendamente la Actul privind Cetăţenia Germană pentru a include solicitări de naturalizare având legătură cu cazurile de injustiţie comise de nazişti. O a doua opţiune, potrivit Verzilor, ar fi ca autorităţile să interpreteze reglementările actuale în sens mai larg.

Citeşte şi: Un alt oficial pleacă din administraţia lui Trump: Şeful serviciilor de informaţii renunţă la funcţie!