DISTRIBUIȚI

Partidul Verzii din Germania a coborât la sub 20% în intenţiile de vot ale electoratului în perspectiva alegerilor federale din septembrie, potrivit unui nou sondaj publicat marţi, care confirmă tendinţa descendentă a acestei formaţiuni după câteva luni de creştere a sprijinului în favoarea sa, transmite dpa, potrivit agerpres.

La sfârşitul săptămânii trecute, Verzii au confirmat-o pe Annalena Baerbock drept candidata lor la postul de cancelar.


Citeşte şi: Canadienii nu vor să împartă vaccinurile cu alte ţări

Conform sondajului realizat de Insa la comanda cotidianului de mare circulaţie Bild, scorul Verzilor a ajuns la 19,5%, în scădere cu un punct procentual faţă de în urmă cu o săptămână.

În schimb, alianţa conservatoare a cancelarului Angela Merkel, formată din Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi Uniunea Creştin-Socială (CSU), creşte cu un punct, plasându-se la o diferenţă clară pe primul loc în intenţiile de vot, cu un scor de 27,5%.

Social-democraţii (SPD), actualii parteneri de guvernare ai CDU/CSU, câştigă de asemenea un punct, ajungând la 16,5%.

Partidul Liber-Democrat (FDP) stagnează la 13,5%, la fel şi formaţiunea de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), care se menţine la 11% din intenţiile de vot, urmată de stânga radicală Die Linke, care scade un punct şi ajunge la 6%.

Citeşte şi: Vaccinarea completă cu Pfizer sau AstraZeneca are o eficacitate de peste 90% împotriva spitalizărilor

Sondajul a inclus 2.038 de participanţi în intervalul 11-14 iunie.

Sprijinul în favoarea Verzilor a înregistrat o creştere în primăvară, când aceştia se aflau practic la egalitate cu alianţa CDU/CSU, alimentând speculaţii că partidul ar putea să dea, pentru prima oară, viitorul cancelar.

La alegerile de pe 26 septembrie, care vor aduce şi retragerea Angelei Merkel, candidatul CDU la funcţia de cancelar va fi Armin Laschet, noul lider al partidului.