DISTRIBUIȚI

Congresul mondial pentru susţinerea familiei tradiţionale a început vineri la Verona, reuniune la care vor fi apărate poziţiile conservatoare, sprijinite de extrema-dreaptă aflată la putere în ţara gazdă, Italia, dar cărora se împotrivesc grupări feministe care vor protesta sâmbătă, transmite AFP, potrivit agerpres.

Lansat în anul 1997 de americanul Brian Brown, preşedintele Organizaţiei internaţionale a familiei, acest congres mondial reuneşte din 2012 în fiecare an susţinătorii familiei tradiţionale, militanţii anti-avort sau împotriva căsătoriilor între homosexuali. Motto-ul acestui congres este ”să afirmăm, să sărbătorim şi să apărăm familia naturală ca singură unitate de bază şi durabilă a societăţii”.


Citește și: Alegeri în Ucraina: Generația MAIDAN, între eșecuri, dezamăgiri și perseverență

Ultimele două congrese s-au desfăşurat în Republica Moldova, sub patronajul preşedintelui Igor Dodon, prezent şi el la Verona, şi în anul 2017 la Budapesta, cu participarea premierului ungar Viktor Orban.

Reuniunea din acest an este coordonată de ministrul italian al familiei, Lorenzo Fontana, membru al partidului Liga şi susţinător îndârjit al familiei tradiţionale. Preşedintele acestei formaţiuni, vicepremierul Matteo Salvini, este aşteptat sâmbătă la Verona pentru a susţine familiile ”formate dintr-un tată şi o mamă”.

Citește și: American Airlines își suspendă zborurile spre Venezuela

În schimb, aliatul său din coaliţia de guvernare, Luigi Di Maio, lider al formaţiunii Mişcarea 5 Stelle, s-a delimitat, întrucât în opinia sa ”viziunea susţinută de acest congres la Verona este a unei lumi ce aparţine substanţial Evului Mediu, care consideră femeia ca fiind o supusă”.

Şi unele grupări feministe se împotrivesc acestui congres, urmând să organizeze sâmbătă o manifestaţie de protest.