DISTRIBUIȚI
Sky News

Părinţii adolescentului britanic mort în 2019 într-un accident de maşină au pierdut acţiunea în justiţie prin care contestau faptul că soţia unui oficial american implicată în accident poate beneficia de imunitate diplomatică, relatează marţi Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Familia lui Harry Dunn, care avea 19 ani, susţine că americanca, Anne Sacoolas, se deplasa pe contrasens când maşina ei a intrat în coliziune cu motocicleta fiului lor, în apropiere de o bază aeriană din centrul Angliei folosită de armata SUA.


Vezi și: China a lansat o sondă spațială spre Lună – VIDEO

Sacoolas a părăsit Marea Britanie la scurt timp după accident, iar avocatul ei a afirmat că nu se va întoarce benevol, în condiţiile în care riscă să ajungă la închisoare din cauza unui „accident îngrozitor, dar neintenţionat”. În decembrie, ea a fost acuzată de neglijenţă la volan, dar în ianuarie o solicitare de extrădare a fost respinsă.

Părinţii tânărului, Charlotte Charles şi Tim Dunn, au contestat în justiţie că Anne Sacoolas ar fi beneficiat de imunitate diplomatică în momentul accidentului, acuzând totodată Ministerul de Externe britanic că i-ar fi acordat în mod nejustificat imunitate în faţa urmării penale.

Marţi, Înalta Curte de la Londra a stabilit că Anne Sacoolas a beneficiat de imunitate, care nu i-a fost ridicată în mod expres, şi că informaţiile remise în acest sens sunt corecte.

Citește și: OMS ne recomandă un Crăciun familial restrâns

„Poate au câştigat runda întâi, dar mai avem multe runde şi lupta noastră nu s-a încheiat”, a declarat pentru Sky News mama adolescentului, adăugând că nu va renunţa niciodată şi au făcut apel la decizie.

„Îl avem şi pe (preşedintele ales al SUA, Joe) Biden, care vine acum la putere şi putem spera că el şi echipa lui ne vor arăta că Statele Unite au şi o parte mai bună”, a mai spus ea.