DISTRIBUIȚI
AFP

Atacurile comise în această săptămână în oraşul Hanau (centrul Germaniei) au fost unele teroriste cu o motivaţie rasistă, a afirmat vineri ministrul federal german de interne Horst Seehofer, citat de dpa, potrivit agerpres.

”Crimele de la Hanau sunt în mod clar un atac terorist motivat de rasism”, a spus Horst Seehofer la Berlin.


Citeşte şi: Ultimele cifre ale epidemiei de coronavirus în China

El a adăugat că este vorba despre ”al treilea atac terorist în numai câteva luni” din Germania.

Pe de altă parte, ca urmare a tragediei din Hanau, formaţiunea politică extremistă ‘Alternativa pentru Germania’ (AfD) s-a alăturat vineri celorlalte partide care şi-au anulat evenimentele finale din campania electorală pentru alegerile din oraşul-stat Hamburg, prevăzute pentru duminică.

Partid relativ tânăr, AfD, care a devenit ţinta criticilor pentru politica sa anti-imigranţi, a anunţat că a luat această decizie de teamă că siguranţa susţinătorilor săi nu ar putea fi garantată în faţa iminenţei unor proteste masive.

Hamburg este în prezent condus de o coaliţie formată din social-democraţi (SPD) şi Verzi.

AfD deţine opt din cele 121 de locuri în parlamentul din Hamburg, dar sprijinul electoral a sporit masiv în alte scrutine recente desfăşurate la nivel regional.

Citeşte şi: Un american a fost EXECUTAT pe scaunul electric

Atacurile armate comise miercuri seara în oraşul german Hanau s-au soldat cu nouă morţi şi mai mulţi răniţi, fiind anchetate ca acţiuni teroriste, după cum a declarat joi ministrul de interne al landului Hessa, Peter Beuth.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, o scrisoare-confesiune şi o înregistrare video au fost găsite după ce poliţia a anunţat în jurul orei locale 06:00 că l-a descoperit pe Tobias R., presupusul autor al atacurilor, mort prin împuşcare într-un apartament, alături de o altă persoană decedată, care ar fi mama sa, în vârstă de 72 de ani.