DISTRIBUIȚI
Naharnet
Venezuelan volunteers, Colombian firefighters and rescue workers prepare USAID humanitarian aid for storage at a warehouse next to the Tienditas International Bridge, near Cucuta, Colombia, on the border with Venezuela, Friday, Feb. 8, 2019. Trucks carrying U.S. humanitarian aid destined for Venezuela arrived Thursday at the Colombian border, where opposition leaders vowed to bring them into their troubled nation despite objections from embattled President Nicolas Maduro. (AP Photo/Fernando Vergara)

Ministrul venezuelean al Comunicațiilor, Jorge Rodriguez, a declarat luni că Guvernul de la Caracas va trimite alimente în Columbia, pentru a fi oferite copiilor care trăiesc în sărăcie în această țară, cu toate că Venezuela se confruntă cu o criză umanitară majoră, informează CNN, potrivit mediafax.

Într-un interviu acordat unui post local de televiziune, Rodriguez a anunțat că peste 20.000 de pachete cu alimente vor fi trimise în orașul columbian Cucuta, aflat în apropierea graniței dintre cele două țări, iar CNN notează că decizia luată de autoritățile venezuelene pare a fi un răspuns la intenția comunității internaționale de a trimite ajutoare pentru cetățenii din Venezuela, ajutoare respinse în repetate rânduri de către Administrația Nicolas Maduro.


Citește și : Autoritățile franceze au emis alertă de caniculă

Orașul columbian Cucuta găzduiește un număr mare de cetățeni care au plecat din Venezuela din cauza crizei politice și economice din această țară, iar mulți dintre copiii nevoiași care trăiesc în acest oraș sunt originari din Venezuela.

Liderul opoziției, Juan Guaido, a făcut la începutul acestei luni apel la comunitatea internațională să trimită ajutoare umanitare, în special alimente, în această țară. Statele Unite au trimis deja, sâmbătă, alimente și produse de igienă, însă acestea sunt depozitate momentan în Cucuta, întrucât Guvernul de la Caracas continuă să nu fie de acord cu primirea acestora.

Citește și : Putin prelungește embargoul pentru importurile alimentare din Occident

Potrivit unui studiu publicat de o universitate care monitorizează situația din Venezuela, aproximativ 90% dintre cetățenii acestei țări trăiesc în sărăcie.