DISTRIBUIȚI
Washington Times

Venezuela va dezvolta sistemul tehnologic 4G la nivel naţional cu ajutorul companiei chineze Huawei, care a fost supusă sancţiunilor din partea SUA, a declarat preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, informează vineri dpa, potrivit agerpres.

Obiectivul este de a îmbunătăţi conexiunile prin internet şi de telefonie mobilă, a subliniat Maduro, în declaraţii difuzate vineri de postul Telesur.


Citește și : Secretarul general al ONU a decernat în premieră Medalia pentru curaj excepţional

„Am ordonat să se facă o investiţie împreună cu fraţii noştri chinezi şi tehnologia Huawei… şi a tuturor companiilor ruse, pentru a creşte capacitatea telecomunicaţiilor şi a face ca un sistem 4G la nivel naţional să devină realitate în Venezuela”, a spus Maduro într-un comunicat postat pe Twitter de preşedinţia Venezuelei.

„Huawei va fi în Venezuela”, a declarat Maduro. El a calificat Huawei drept „cea mai avansată tehnologie şi companie de comunicaţii din întreaga lume” şi a catalogat acţiunile SUA împotriva ei drept o „agresiune imensă”.

Săptămâna trecută, SUA au plasat Huawei pe lista neagră a companiilor ale căror relaţii de afaceri cu parteneri americani sunt strict controlate. Preşedintele american Donald Trump şi-a justificat acţiunea invocând îngrijorări de securitate în legătură cu tehnologia din China. Mulţi experţi văd aceste sancţiuni în contextul războiului comercial în curs dintre Washington şi Beijing.

Citește și : Incendiu puternic într-un campus universitar din vestul Indiei: Cel puţin 15 studenţi au murit (VIDEO)

China este un aliat-cheie al lui Maduro, care este tot mai izolat pe scena internaţională după ce SUA şi o serie de alte ţări l-au recunoscut pe liderul opoziţiei Juan Guaido drept preşedinte interimar al Venezuelei.