DISTRIBUIȚI
Manx Radio

În total, 68 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un „presupus incendiu” în comisariatul principal din Valencia, nordul Venezuelei, a anunţat miercuri procuratura, în timp ce un ONG a relatat despre o revoltă la care au luat parte zeci de deţinuţi, scrie AFP.

Citește și : Turcia somează miliţiile kurde să părăsească oraşul Manbij (Turcia)


„În faţa teribilelor evenimente petrecute în comisariatul principal al statului Carabobo, unde un presupus incendiu a făcut 68 de morţi, am desemnat patru procurori (…) pentru a lămuri ce s-a întâmplat”, a declarat pe contul său de Twitter procurorul general, Tarek William Saab.

„Potrivit primelor elemente ale anchetei, 66 de bărbaţi şi-au pierdut viaţa, precum şi două femei aflate în vizită” la deţinuţi, a adăugat magistratul.

El a afirmat că doreşte „să clarifice imediat aceste evenimente dureroase care au îndoliat zeci de familii venezuelene şi să stabilească responsabilităţile” în această tragedie.

Anterior, ONG-ul Una Ventana a la Libertad (O fereastră către libertate) relatase despre 78 de morţi, în majoritate deţinuţi, în cursul unei revolte care a izbucnit miercuri dimineaţă în celulele principalului comisariat din Valencia, capitala statului Carabobo.

„Unii au murit arşi, iar alţii asfixiaţi”, a declarat pentru AFP Carlos Nieto, directorul acestui ONG care apără drepturile deţinuţilor.

Carlos Nieto a amintit şi el despre moartea a „două femei aflate în vizită la deţinuţi”.

Suprapopularea închisorilor din Venezuela obligă forţele de ordine să utilizeze comisariatele ca locuri de detenţie de lungă durată, în timp ce legea prevede că arestaţii pot ţinuţi în secţiile de poliţie cel mult 48 de ore.

Citește și : Elveţia impune sancţiuni împotriva unor demnitari cu de rang înalt din Venezuela (SECO)