DISTRIBUIȚI
afp

Juan Guaido, preşedintele Parlamentului venezuelean, controlat de opoziţie, s-au autoproclamat miercuri „preşedinte în exerciţiu” al ţării în faţa a mii de susţinători reuniţi la Caracas, iar imediat liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a anunţat că îl recunoaşte oficiale ca preşedinte interimar al Venezuelei, relatează AFP, DPA şi Reuters, potrivit agerpres.

„Jur să îmi asum oficial competenţele executivului naţional ca preşedinte în exerciţiu al Venezuelei pentru a ajunge (…) la un guvern de tranziţie şi pentru a obţine alegeri libere”, a spus el Juan Guaido de la tribună.


Citește și : Brexit: UE speră că Londra va prezenta ”piste spectaculoase” pentru a se ajunge la deblocarea crizei

Într-un comunicat, preşedintele american Donald Trump a transmis că îl recunoaşte pe Juan Guaido ca preşedinte interimar, amplificându-şi presiunea asupra preşedintelui Nicolas Maduro.

Trump a spus că se va folosi „de întreaga forţă economică şi diplomatică a Statelor Unite pentru a face presiune pentru restaurarea democraţiei în Venezuela” şi a încurajat alte guvern din Emisfera Vestică să îl recunoască de asemenea pe Guaido.

Citește și : Merkel, discurs ferm la Davos de apărare a ordinii multilaterale postbelice