DISTRIBUIȚI
Trend.Az

Forţele de securitate ale Venezuelei i-au împiedicat pe parlamentarii opoziţiei să intre în clădirea Parlamentului pentru sesiunea de marţi, la o săptămână după ce Curtea Supremă a ridicat imunitatea mai multor parlamentari, informează Reuters, potrivit news.ro.

Membrii serviciilor secrete Sebin, purtând măşti şi fiind înarmaţi, alături de poliţia naţională şi armată au blocat intrarea şi investigau posibila prezenţă a unui dispozitiv exploziv în clădirea Adunării Naţionale, au informat parlamentarii.


Citește și : SUA avertizează UE să-şi regândească demersurile de a pune în comun iniţiative în domeniul apărării

Săptămâna trecută, un parlamentar din opoziţie a fost arestat, iar mai mulţi s-au ascuns în ambasadele din Caracas sau au părăsit ţara după ce preşedintele socialist Nicolas Maduro a luat măsuri de represiune împotriva celor care l-au ajutat pe liderul opoziţiei şi preşedintele autoproclamat, recunoscut de peste 50 de naţiuni, Juan Guaido, să orchestreze o lovitură de stat, nereuşită în final.

„Acesta este un spectacol pentru a opri funcţionarea Adunării Naţionale. Dictatura merge după disidenţi şi noi ne luptăm pentru o schimbare politică”, a afirmat parlamentarul Juan Pablo Guanipa.

Guvernul venezuelean a luat aproape toate puterile Parlamentului, după ce opoziţia a câştigat majoritatea parlamentară la alegerile din 2015. Parlamentarii loiali lui Maduro nu participă de obicei la sesiuni.

Sesiunea de marţi nu a mai avut loc.

Parlamentarul opoziţiei Jorge Millan a declarat că informaţiile cu privire la bombe sunt false.

„Este o păcăleală pentru a opri funcţionarea Parlamentului. Dacă nu vom avea o sesiune astăzi, vom avea una mâine”, a precizat el.

Citește și : Spania: Cei cinci separatişti catalani aleşi în parlament vor ieşi din închisoare pentru a depune jurământul