DISTRIBUIȚI
captura YouTube

Şeful statului venezuelean, Nicolas Maduro, a fost învestit vineri de partidul aflat la putere pentru a fi candidatul său la prezidenţialele anticipate care urmează să aibă loc la 30 aprilie într-o ţară aflată în plină criză economică, relatează AFP.

„Aprobat prin ovaţii. Sunteţi oficial candidatul Partidului Socialist Unit din Venezuela” (PSUV), a declarat numărul doi al taberei prezidenţiale, Diosdado Cabello, în cursul unei reuniuni politice în prezenţa impopularului Nicolas Maduro, conform agerpres.


Îmbrăcat cu o cămaşă roşie şi însoţit de soţia sa, Cilia Flores, şeful statului a primit un drapel al PSUV, în timp ce aproape 500 de delegaţi ai partidului au scandat „da”.

Citește și : Donald Trump acuză FBI că a politizat procesul asupra ingerinţei ruse în alegerile prezidenţiale

„Era logic, absolut logic ca Nicolas Maduro să fie candidatul revoluţiei bolivariene la aceste alegeri. Un frate, un tovarăş cu o conduită revoluţionară ireproşabilă (…) Nu mă îndoiesc, vom câştiga fără probleme”, a adăugat Cabello, vicepreşedinte al PSUV.

Cota de popularitate a lui Nicolas Maduro, un fost şofer de autobuz în vârstă de 55 de ani, a urcat uşor în ultima vreme, dar procentul nemulţumiţilor rămâne important, 70%, potrivit institutului de sondare a opiniei publice Delphos. O mare parte a populaţiei îi reproşează inflaţia extrem de ridicată, estimată de FMI la 13.000% în 2018, precum şi lipsa de alimente şi medicamente care loveşte ţara.

Săptămâna trecută, puterea de la Caracas a convocat alegeri prezidenţiale anticipate la sfârşitul lui aprilie, data exactă urmând să fie anunţată de comisia electorală.