DISTRIBUIȚI

Autorităţile din Venezuela au interzis marţi ieşirea vapoarelor în larg din cauza unui uragan tropical aşteptat să lovească ţărmurile ţării în următoarele ore şi au anunţat restricţii privind cursele aeriene, închiderea unor rute terestre şi suspendarea cursurilor şcolare, informează AFP, potrivit agerpres.

”Vom suspenda cursurile pe întreg teritoriul naţional în cele 23 de state plus Caracas”, a declarat preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, la postul public de televiziune VTV, după ce s-a întâlnit cu echipa sa guvernamentală şi a evaluat măsurile înainte de sosirea ciclonului.


Citește și : Medvedev: Orice încercare de intruziune în Crimeea ar putea declanşa al treilea război mondial

Şcolile vor fi închise pentru următoarele două zile, a declarat preşedintele venezuelean, reamintind şi despre ”restricţia privind cursele aeriene”.

”Toate aeroporturile vor aplica măsuri speciale”, a declarat Nicolas Maduro.

Institutul naţional de aeronautică civilă a precizat într-un comunicat că îşi va restrânge ”operaţiunile aeriene”, fără să ofere detalii suplimentare.

Aceste măsuri se adaugă interdicţiei de ieşire în larg a vapoarelor, închiderii plajelor şi anumitor sectoare de drumuri, potrivit vicepreşedintei Delcy Rodriguez.

Fenomenul meteorologic ar urma să lovească această ţară din Marea Caraibilor miercuri în jurul orei locale 02:00 (06:00 GMT) şi să se abată asupra Caracasului şi a nouă state din regiunea de coastă, a declarat Delcy Rodriguez.

Sunt prognozate precipitaţii puternice şi vânturi care ar putea depăşi 60 de kilometri pe oră, potrivit autorităţilor venezuelene, care le recomandă locuitorilor să-şi securizeze uşile, ferestrele şi acoperişurile.

Centrul naţional pentru uragane (NHC) din Statele Unite a semnalat luni formarea unui uragan ”potenţial” de categoria 2, denumit Bonnie, care urmează să se manifeste în zona Mării Caraibilor, Venezuelei şi în nordul Columbiei.

Circa 16.000 de agenţi de securitate au fost mobilizaţi în Venezuela ca măsură de precauţie după activarea ”sistemului de alertă”, a declarat ministrul de Interne, amiralul Remigio Ceballos.

Citește și : Un politician proeminent din opoziția rusească, reținut la Moscova

”Ne vom confrunta cu ploi puternice şi cu precipitaţii prelungite care vor genera, în anumite cazuri, inundaţii”, a avertizat Remigio Ceballos, adăugând că guvernul de la Caracas dispune de rezerve de hrană, apă şi articole menajere pentru a veni în sprijinul populaţiei afectate.

Ploile din acest an au provocat deja pagube importante în mai multe state venezuelene, situaţie pe care autorităţile o atribuie fenomenului meteorologic La Nina.