DISTRIBUIȚI
Trend.Az

Venezuela a înfiinţat vineri o poliţie specială pentru migraţie şi a anunţat că de luna viitoare taxele de eliberare a paşapoartelor vor fi achitate în petro, criptomoneda lansată anul acesta de guvernul de la Caracas, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit ONU, circa 2,6 milioane din cei 30 de milioane de venezueleni s-au refugiat în alte ţări, în special în America de Sud. Aproximativ 1,9 milioane de oameni au ales migraţia în urma agravării crizei economice din Venezuela după 2015. Moneda naţională s-a depreciat cu peste 99%, iar Congresul controlat de opoziţie estimează că inflaţia anuală a ajuns la 200.000%.


Citește și : Judecătorul Brett Kavanaugh a primit vot favorabil în Senatul Statelor Unite

Preşedintele socialist Nicolas Maduro contestă datele Organizaţiei Naţiunilor Unite şi susţine că numărul emigranţilor este de numai 600.000, dintre care 90% regretă decizia luată.

În prezent, graniţele Venezuelei sunt controlate de militarii din Garda Naţională. Cele 72 de puncte de trecere a frontierei se vor afla sub autoritatea poliţiei pentru migraţie, a precizat vicepreşedinta Delcy Rodriguez într-un discurs la televiziunea naţională. Reuters menţionează că mii de oameni ies ilegal din ţară în fiecare zi, pe jos sau cu autobuze, în special în Columbia, a cărei frontieră cu Venezuela are o lungime de 2200 de kilometri.