DISTRIBUIȚI
El Nuevo Diario

Autorităţile de la Caracas îl vor denunţa în faţa Naţiunilor Unite pe secretarul general al OSA, Luis Almagro, pentru „incitare la o intervenţie militară” în Venezuela, a anunţat sâmbătă vicepreşedinta venezueleană Delcy Rodriguez, citată de AFP, conform agerpres.

„Venezuela îl va denunţa în faţa ONU şi altor instanţe internaţionale pe Luis Almagro (…) pentru incitare la o intervenţie militară în ţara noastră şi pentru atentare la pacea în America Latină şi Caraibe”, a scris pe Twitter Delcy Rodriguez.


Citește și : Uraganul Florence a deversat „cantităţi monumentale” de precipitaţii în Carolina de Nord

„Almagro intenţionează să reînvie cele mai grave intervenţii militare imperialiste în regiunea noastră a cărei stabilitate este serios ameninţată de acţiunile nebune ale celui care uzurpă în mod neruşinat secretariatul general al OSA”, a adăugat vicepreşedinta.

Liderul Organizaţiei Statelor Americane (OSA), uruguayanul Luis Almagro, a declarat vineri că nu trebuie exclusă o „intervenţie militară” în Venezuela pentru „a răsturna” guvernul preşedintelui socialist Nicolas Maduro, responsabil, în opinia sa, de grava criză economică şi umanitară din această ţară.

„În ce priveşte o intervenţie militară vizând răsturnarea regimului lui Nicolas Maduro, consider că nu trebuie să excludem nicio opţiune”, a declarat Almagro într-o conferinţă de presă în oraşul columbian Cucuta, principalul punct de intrare al venezuelenilor în Columbia, în apropierea frontierei dintre cele două ţări.

„În faţa suferinţei oamenilor, în faţa exodului pe care (guvernul venezuelean) l-a provocat, trebuie desfăşurate mai întâi acţiuni diplomatice, dar nu trebuie să excludem nicio (altă) acţiune”, a adăugat el.

Citește și : SUA nu vor prezenta planul pentru pacea israeliano-palestiniană (oficial palestinian)

Potrivit ONU, din cele 2,3 milioane de venezueleni care trăiesc în străinătate, peste 1,6 milioane au fugit după 2015.

La începutul lunii septembrie, 11 ţări din America Latină au cerut guvernului condus de Nicolas Maduro să accepte ajutorul umanitar pentru a atenua criza migraţiei care a dus la un exod masiv al venezuelenilor, destabilizând capacităţile de primire în regiune.