DISTRIBUIȚI

Venezuela găzduieşte începând de luni probele „Sniper Frontier” ale Jocurilor Militare Internaţionale 2022, o competiţie organizată din 2015 de Rusia, la care participă ţări precum China, Iran, India, Cuba şi Myanmar, informează marţi AFP, potrivit agerpres.

Ceremonia de deschidere, din care o parte a fost transmisă în direct de televiziunea publică venezueleană, s-a desfăşurat fastuos, cu parade, cântece şi discursuri la Fort Terepaima de Barquisimeto, în nord-estul Venezuelei.


Citeşte şi: Antonio Guterres l-a băgat în şedinţă pe ministrul rus al Apărării: Cei doi au vorbit despre Zaporijjea şi masacrul de la Olenivka – Black News

Este pentru prima dată când Venezuela, care cultivă relaţii strânse cu Rusia, găzduieşte competiţii ale acestor jocuri anuale care reunesc aproximativ treizeci de ţări, inclusiv Abhazia, recunoscută doar de câteva ţări apropiate Moscovei.

Venezuela, care este supusă sancţiunilor economice, în special celor americane deoarece Washingtonul nu recunoaşte realegerea preşedintelui Nicolas Maduro, s-a apropiat în ultimii ani de Iran şi China.

Citeşte şi: Finlanda cere INTERZICEREA turiştilor ruşi în UE, Germania se opune – Black News

„Scopul, spiritul acestor jocuri este de a uni culturi şi popoare mai mult decât de a demonstra abilităţi militare”, a declarat ministrul venezuelean al apărării, generalul Vladimir Padrino Lopez.

Potrivit ministerului său, o delegaţie de 200 de soldaţi venezueleni a fost, de asemenea, trimisă în Rusia pentru a participa la alte probe din cadrul acestor jocuri.