DISTRIBUIȚI

Alegerile prezidenţiale din Venezuela, programate pentru 22 aprilie, vor fi organizate în a doua jumătate a lunii mai, au anunţat joi autorităţile electorale, relatează AFP şi Reuters.

„Propunem ca alegerile prezidenţiale şi cele pentru consiliile legislative regionale să fie organizate simultan”, conform unui acord încheiat între guvernul lui Nicolas Maduro şi candidatul opoziţiei Henri Falcon, şi validat de consiliul electoral, au precizat sursele citate, conform agerpres.


Ales în 2013, Nicolas Maduro este foarte impopular în această ţară petrolieră în plină criză economică, afectată de grave lipsuri de medicamente şi alimente.

Citește și : Slovacia : Poliţia a arestat mai mulţi oameni de afaceri italieni suspectaţi de corupţie de către Jan Kuciak

Realegerea sa însă este aproape sigură, potrivit analiştilor, cel mai mare rival al său, coaliţia de opoziţie MUD, decizând să nu participe la scrutinul prezidenţial anticipat pe care îl denunţă ca fiind un „simulacru de alegeri”.

Cu toate acestea, candidatul opoziţiei Henri Falcon şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale. Falcon, fost guvernator în vârstă de 56 de ani, crede că poate câştiga scrutinul, profitând de o nemulţumirea populaţiei faţă de socialiştii la guvernare pe fondul crizei economice din Venezuela.