DISTRIBUIȚI
The Santiago Times

Armata şi Oficiul Naţional Antidrog (ONA) din Venezuela au confiscat 3,5 tone de cocaină şi au distrus patru laboratoare de producere a acestui drog, în statul vestic Zulia, la frontiera cu Columbia, a anunţat guvernul de la Caracas, transmite AFP, potrivit agerpres.

Agenţii au confiscat de asemenea 7 tone de produse chimice, a precizat luni, pe Twitter, ministrul de interne şi al justiţiei, Nestor Reverol.


Citește și: Două rachete au căzut la doi pași de ambasada SUA din Bagdad

Operaţiunea s-a înscris în cadrul unui plan de luptă ‘împotriva extinderii culturilor ilicite din Columbia spre teritoriul nostru’, a adăugat el.

La sfârşitul lunii iulie, procurorul general al Venezuelei, Tarek William Saab, a declarat că în ultimii doi ani au fost confiscate în total 54 tone de droguri, dintre care 35 tone de cocaină.

Venezuela face parte dintre statele criticate de administraţia americană pentru ‘eşecul’ în lupta antidrog. Într-un raport remis Congresului în luna martie, Departamentul de Stat considera că Venezuela ‘este încă una din principalele ţări de tranzit al drogului’ cu destinaţia SUA şi Europa.

Citește și: CUTREMUR puternic în Puerto Rico

Guvernul preşedintelui socialist Nicolas Maduro, pe care SUA încearcă să-l înlăture de la putere, consideră însă aceste acuzaţii ‘imorale’, cu atât mai mult cu cât narcotraficul este alimentat de ‘un consum şi o comercializare dezlănţuite de substanţe ilegale în Statele Unite’.

Venezuela se consideră ‘victima’ traficului de droguri generat de producţia de cocaină din Columbia vecină, ţară cu care întreţine relaţii extrem de proaste.