DISTRIBUIȚI
www.telegraph.co.uk

Turiştii s-au întors în număr mare în Veneţia sâmbătă, cu ocazia redeschiderii Palatului Dogilor. Sute de oameni au stat la o coadă de peste 300 de metri pentru a putea intra în palat, scrie Euronews, potrivit mediafax.

„Este o emoţie foarte puternică, ca în prima zi de şcoală”, a spus preşedintele Fundaţiei Civic Museums Venice, Maria Cristina Gribaudi. „Au fost oameni care au stat la coadă de la ora 8.00 în această dimineaţă”, a continuat acesta.


Citește și : Protestele antirasism de la Paris, perturbate de militanţi de extremă-dreapta

Aproximativ o mie de bilete au fost vândute doar pentru prima zi de vizitare a celebrului palat veneţian.

Turiştii care vizitează în perioada următoare palatul vor fi obligaţi să poarte măşti şi să respecte semnele care le arată ce distanţă trebuie să păstreze între ei. De asemenea, toate camerele sunt atent supravegheate pentru a evita formarea de grupuri mari.

Aproape toate magazinele şi restaurantele din Veneţia s-au redeschis, iar zona din jurul canalului Rialto a fost inundată cu vizitatori.

„Sperăm să avem un turism mai lent în viitor. Acest lucru nu înseamnă mai puţini turişti ci o organizare mai bună”, a explicat directorul Fundaţiei Muzeelor Civice din Veneţia, Gabriella Belli.

Italia a ridicat o mare parte din restricţiile impuse din cauza pandemiei de covid-19 în luna mai şi şi-a redeschis frontierele pentru persoanele din UE pe 3 iunie.

Italia a fost una dintre cele mai afectate naţiuni din lume de noul coronavirus. Covid-19 a provocat peste 34.000 de decese şi peste 236.000 de persoane au fost infectate.

Citește și : Oficiali ucraineni anunţă că s-a oferit mită în dosarul Burisma, dar neagă legătura cu Hunter Biden