DISTRIBUIȚI
The Independent

Cel puţin 26 de persoane au fost arestate joi în Brazilia, iar 47 de avioane au fost confiscate într-o operaţiune de destructurare a unei reţele de traficanţi de droguri suspectaţi că au transportat din America Latină nouă tone de cocaină în doi ani, în special spre Europa şi SUA, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Poliţia federală a precizat într-un comunicat că 400 de agenţi au fost mobilizaţi în şapte state braziliene în această vastă operaţiune care a vizat 54 de persoane şi în cursul căreia au fost efectuate 81 de percheziţii.


Citește și : SUA vor merge înainte cu planul privind acordarea de ajutor umanitar Venezuelei, asigură Pompeo

Autorităţile locale au dispus de asemenea îngheţarea conturilor bancare pentru circa o sută de persoane, precum şi confiscarea a 47 de avioane şi 13 exploatări agricole, cu peste 10.000 de animale.

Poliţia federală nu a precizat numărul exact de avioane confiscate pentru moment, dar a trimis AFP o înregistrare video în care se văd cel puţin şapte aparate de zbor de dimensiuni mici într-un hangar.

În privinţa exploatărilor agricole, o sursă poliţienească a explicat că o parte dintre ele au fost confiscate pentru că aveau piste de aterizare folosite pentru transportul de droguri, iar altele pentru că au fost cumpărate cu bani din traficul de stupefiante.

Autorităţile braziliene au cerut de asemenea includerea a şase suspecţi pe lista de persoane căutate de Interpol.

Citește și : Atentat cu mașină-capcană în apropierea unei baze antijihadiste în estul Siriei; cel puțin 20 de morți

Ancheta, începută în urmă cu doi ani, a monitorizat „cel puţin 23 de zboruri transportând în medie 400 de kg de cocaină fiecare, în total fiind vorba de peste nouă tone”.

Drogurile erau aduse cu avionul din ţări producătoare precum Venezuela, Columbia sau Bolivia, pentru a fi apoi livrate în Brazilia, în Europa şi în SUA, după escale în Guatemala, Guyana sau Surinam.