DISTRIBUIȚI
europost.eu

Varianta Omicron a noului coronavirus reprezintă de acum 80% din totalul noilor infectări şi a înlocuit precedenta variantă dominantă, Delta, în Republica Cehă, a raportat luni autoritatea sanitară SZU din Praga, relatează DPA, potrivit agerpres

„Vestea cea bună este că numărul spitalizărilor este în scădere”, a declarat ministrul ceh de Interne, Vit Rakusan, după o întrunire a grupului de combatere a pandemiei de COVID-19, adăugând totodată că sistemul naţional de sănătate din Cehia nu se confruntă cu riscul de a deveni supraaglomerat.


Citește și : ‘Partygate’ continuă în UK! BoJo caută măsuri pentru a scăpa ‘basma curată’ din tot scandalul

Actuala rată de incidenţă COVID-19 din Cehia, calculată la şapte zile, este de 678 de cazuri confirmate la 100.000 de locuitori.

Potrivit autorităţilor cehe, creşterea numărului de cazuri pozitive în urma testărilor în masă operate în şcolile din ţară poate fi atribuită variantei Omicron. Aproape 1,2 milioane de elevi şi aproximativ 170.000 de profesori participă la această testare.

Autorităţile sanitare din Cehia se concentrează de acum pe două grupe de vârstă atunci când doresc să depisteze persoanele care au intrat în contact cu rezidenţi infectaţi cu SARS-CoV-2: persoanele sub 18 ani şi cele cu vârste de peste 65 de ani.

Ceilalţi rezidenţi cehi (care au intrat în contact cu o persoană infectată – n.r.) nu vor mai fi contactaţi telefonic, dar vor primi totuşi un SMS prin care li se va cere să completeze un chestionar pe internet.

Citește și : Tonga este RUPTĂ de lume după erupţia vulcanică şi tsunami