DISTRIBUIȚI
Digi24

Tulpina britanică reprezintă 10% din contaminările găsite în regiunea Parisului. Rezultatele confirmă tendința de creștere a acestei variante, spun specialiștii, potrivit mediafax.

Varianta engleză a coronavirusului reprezintă aproximativ 10% din cazurile găsite în Ile-de-France, regiunea Parisului, de două săptămâni încoace, ceea ce sugerează o viitoare creștere „foarte semnificativă” a numărului de pacienți.


Citește și : FBI nu ştie nici acum unde este laptopul lui Nancy Pelosi FURAT din Capitoliu

Alarma a fost lansată de un grup de medici de la Assistance publique-Hôpitaux de Paris (AP-HP), consorțiul care reunește spitale publice pariziene, conform ANSA.

Anne-Geneviève Marcelin, virolog la spitalul Pitié-Salpetrière din Paris, a explicat că analiza a 1.080 de teste pozitive efectuate între 11 și 21 ianuarie a arătat că 9,4% din cazuri corespund tulpinei britanice.

Citește și : Fostul bodyguard al lui Macron este acuzat pentru paşapoartele sale diplomatice şi de serviciu

„Aceste rezultate trebuie privite cu precauție, dar confirmă tendința de creștere a acestei variante. Dintr-o investigație inițială efectuată pe un eșantion de peste 10.000 de tampoane între 7 și 8 ianuarie, a rezultat că varianta engleză a reprezentat aproximativ 2,5% din cazurile de Covid-19 la nivel național”, a spus Anne-Geneviève Marcelin.