DISTRIBUIȚI
Nglish

Vânzările la făină au crescut cu 80% în Italia de la decretarea măsurilor de izolare, care au determinat populaţia să înceapă să gătească mai mult acasă, a anunţat marţi principalul sindicat agricol al ţării citat de AFP, scrie agerpres.

„Cu 80% creştere la cumpărăturile la făină asistăm la o explozie a pastelor, pâinii şi prăjiturilor făcute în casă de tot mai multe familii italiene (…), obligate să rămână izolate la domiciliu ca urmare a limitării deplasărilor”, a explicat sindicatul Coldiretti într-un comunicat.


Citește și : Belgia a descoperit un anticorp care OMOARĂ coronavirusul

Printre alte ingrediente ale căror vânzări au crescut considerabil în ultimele două săptămâni se numără de asemenea zahărul (+28%) şi laptele UHT (+20%).

Obligaţi să petreacă mai mult timp acasă şi să limiteze ieşirile pentru a face cumpărături, italienii au început să facă singuri acasă pâine sau paste. Acest sondaj implică aproape o familie din trei (32%) şi a fost realizat de Institutul Ixe pentru Coldiretti.

Această reîntoarcere la tradiţie ar fi motivată, potrivit sindicatului Coldiretti, de necesitatea de a limita la maximum ieşirile cotidiene pentru a evita riscul de contagiere, mai ales dacă se stă mult timp la coadă la brutării, băcănii sau supermarketuri.

Prepararea bucatelor acasă, de la micul dejun şi până la meniul de prânz şi cină a devenit o decizie la care participă toţi membrii familiei, a precizat sindicatul care le-a cerut cetăţenilor să trimită înregistrări video cu cele mai apetisante preparate pentru a le publica online.

Citește și : STARE de URGENȚĂ în Rio de Janeiro şi Sao Paulo

De la bucătari profesionişti şi până la amatori izolaţi în casă, Coldiretti a cerut participarea tuturor pentru a putea lansa tutoriale de gătit online pe site-ul www.campagnamica.it., de unde doritorii se pot inspira pentru a realiza cele mai bune paste sau prăjituri de casă.