DISTRIBUIȚI
Mongabay

Parcul Naţional Kruger din Africa de Sud este locul unde se află cea mai mare rezervaţie de rinoceri din lume și, pe măsură ce restricţiile au fost ridicate, braconajul a crescut semnificativ, informează mediafax.

Autorităţile de mediu din Africa de Sud şi-au început tardiv eforturile de conservare a rinocerilor, relatează Deutsche Welle.


Citește și :  Ocean Viking a salvat aproape 200 de migranţi aflaţi pe ambarcaţiuni în primejdie în largul Libiei

„Din ianuarie până la sfârşitul lunii iunie 2021, 249 de rinoceri au fost braconaţi pentru cornul lor în Africa de Sud”, a declarat Barbara Creecy, ministrul Mediului, Silviculturii şi Pescuitului într-un comunicat.

Specie pe cale de dispariţie, uriaşele mamifere sunt vânate pentru coarnele lor, despre care se crede că au propietăţi miraculoase, anti-cancer.

Africa de Sud s-a aflat sub blocaj sever din cauza pandemiei de coronavirus, însă odată cu ridicarea restricţiilor, numărul cazurilor de braconaj a crescut.

Citește și : Justiția americană a dispus confiscarea unui petrolier suspectat că efectuează livrări în Coreea de Nord

Autorităţile se luptă pentru a contracara fenomenul care afectează vastele parcuri naţionale. Cele mai multe incidente au avut loc în Parcul Naţional Kruger, unde au fost ucişi 132 de rinoceri.