DISTRIBUIȚI
dpa

Organizaţia de caritate Oxfam arată într-un raport că mai mulţi copii ai unor migranţi, unii dintre ei în vârstă de 12 ani, ar fi fost abuzaţi şi reţinuţi de către ofiţerii vamali francezi şi apoi trimişi ilegal în Italia, scrie Politico, potrivit news.ro.

Raportul arată că autotităţi vamale franceze ar fi reţinut constant copii neînsoţiţi şi i-ar fi trimis cu trenul în Italia, după ce le-a modificat actele pentru a-i face să pară mai în vârstă.


Citeşte şi: Operaţiune antitero în Afganistan. Armata americană a lovit ‘scorbura’ unui lider jihadist

Copiii ar fi fost abuzaţi atât fizic. cât şi verbal, ţinuţi în celule fără mâncare, apă sau pături.

„Staff-ul Oxfam aduce aminte de cazuri în care ofiţerii vamali au tăiat tălpile de la încălţămintea copiilor sau le-au furat cartelele telefonice. În prea multe cazuri, o lipsă de servicii de bază şi informaţii în sistemul de primire al Italiei forţează oamenii să ajungă în situaţii periculoase”, se arată într-un comunicat al organizaţiei.

Migranţii sunt trimişi de obicei în tabăra Roja din Ventimiglia, un oraş italian din apropierea graniţei cu Franţa. Conform raportului, ei ar fi primiţi cu puţine resurse – fără oportunitatea de a face şcoală şi fără informaţii privind modul în care ar putea cere azil sau să îşi găsească rudele. Oxfam a estimat că unul din patru migranţi din zonă sunt minori neînsoţiţi.

Citeşte şi: Trădare sau respect? Salutul adresat de Trump unui general nord-coreean stârneşte polemici la Washington – VIDEO