DISTRIBUIȚI
USA Today

Vameşii din oraşul californian San Diego au confiscat la sfârşitul săptămânii trecute 1,36 tone de metamfetamină, cea de-a doua captură ca mărime de pe coasta de sud-vest a Statelor Unite, informează Reuters, potrivit agerpres.

Droguri în valoare de 7,2 milioane de dolari au fost găsite în 1800 de colete, amestecate cu produse medicale declarate ca încărcătură a unui camion cu remorcă interceptat vineri dimineaţa. Pe lângă metamfetamină, autorităţile vamale au depistat şi fentanil şi heroină, a precizat duminică Administraţia Antidrog din SUA (DEA).


itește și: Turcia retrimite o navă de explorare în Mediterana de Est

‘Traficanţii încearcă toate metodele posibile de a-şi transporta produsele peste frontieră, iar datorită parteneriatului dintre CBP (Customs and Border Protection, autoritatea vamală şi de protecţie a frontierei), Homeland Security Investigations (anchetatorii departamentului pentru securitatea internă a SUA) şi DEA, a avut loc această captură semnificativă şi i-am oprit’, a declarat Anne Maricich, directoare interimară a operaţiunilor CBP din San Diego.

Citește și: Masca devine OBLIGATORIE în toate spațiile publice din Slovacia

Şoferul, un cetăţean mexican în vârstă de 47 de ani, a fost arestat şi va fi acuzat de mai multe infracţiuni, arată comunicatul dat publicităţii duminică de DEA.