DISTRIBUIȚI
Skymet Weather

În urma valurilor de caniculă de anul acesta, Anglia a înregistrat cea mai ridicată mortalitate în exces de la începutul înregistrărilor în 2004, au anunţat vineri oficialii sanitari au spus vineri, după o vară cu temperaturi record, informează Reuters, potrivit agerpres

Anglia a înregistrat 2.803 de decese în exces în rândul persoanelor cu vârsta peste 65 de ani în timpul valurilor de căldură de anul acesta, posibil din cauza unor complicaţii asociate căldurii extreme, a precizat Agenţia pentru securitate sanitară din Marea Britanie (UKHSA) într-un comunicat. Datele exclud decesele cauzate de COVID-19.


Citește și :  Emmanuel Macron va participa la Forumul de Cooperare Asia-Pacific

”Aceste estimări arată în mod clar că temperaturile ridicate pot provoca decese premature în cazul celor vulnerabili”, a precizat Isabel Oliver, director ştiinţific în cadrul UKHSA.

”Perioadele prelungite de caniculă reprezintă un risc deosebit pentru persoanele vârstnice, cei cu afecţiuni cardiace sau ale plămânilor sau pentru persoanele care nu reuşesc să menţină o temperatură corporală adecvată cum ar fi cei cu dizabilităţi de învăţare şi Alzheimer”.

Marea Britanie a înregistrat cea mai ridicată temperatură, puţin peste 40 de grade Celsius în estul Angliei, pe 19 iulie.

Valul de caniculă, care a provocat incendii pe suprafeţe extinse, a distrus proprietăţi şi a pus presiune asupra infrastructurii de transport, a avut o probabilitate de zece ori mai mare în contextul încălzirii globale, au precizat oamenii de ştiinţă.

Circa 1.000 de decese în exces au fost înregistrate în rândul celor de peste 65 de ani în perioada 17-20 iulie, a precizat UKHSA, în timp ce în perioada 8-17 august s-a înregistrat un număr estimat de 1.458 de decese în exces.

Citește și : Preşedintele Biden a transmis un mesaj de unitate în Florida – VIDEO

Statisticienii folosesc sintagma ”mortalitate în exces” – un termen care a devenit mai comun în timpul pandemiei de coronavirus – pentru a descrie numărul deceselor în exces faţă de rata de mortalitate obişnuită într-o anumită perioadă a anului.

În ciuda unei creşteri a numărului de decese în timpul valurilor de caniculă, în majoritatea zilelor din perioada iernii se înregistrează un număr de decese mai ridicat în comparaţie cu perioada verii, a precizat Sarah Caul, şefa departamentului pentru analiza mortalităţii din cadrul ONS.