DISTRIBUIȚI
cbc.ca

Valul de căldură care se manifestă în Grecia de la începutul acestei săptămâni aduce temperaturi în jurul valorii de 40 de grade Celsius în cursul weekendului şi va continua şi săptămâna viitoare, transmite vineri DPA, potrivit agerpres.   

Conform anunţului făcut vineri de meteorologii greci, în cursul săptămânii viitoare temperaturile în regiuni din centrul Greciei vor atinge 45 de grade Celsius, iar în timpul nopţii, temperaturile din zonele urbane nu vor cooborî sub 30 de grade Celsius.


Citește și : Fostul cardinal american Theodore McCarrick, inculpat pentru agresiune sexuală asupra unui adolescent

Acest val de căldură este unul dintre cele mai lungi din ultimele decenii, conform declaraţiilor meteorologilor. Temperaturile nu vor scădea sub 40 de grade Celsius pe timpul zilei înainte de data de 8 august.

Apărarea Civilă a dispus oprirea sau reducerea pe cât posibil a muncii fizice în exterior în această perioadă.

Medicii i-au sfătuit pe localnici dar şi pe turişti să se ferească de soare şi să nu consume alcool. De asemenea, pentru a combate efectele caniculei, oamenii sunt încurajaţi să facă duşuri dese şi să poarte haine din bumbac, lejere, în culori deschise.

Citește și : Comisia Europeană cere statelor UE să ajute Lituania în gestionarea valului de mii de migranţi ilegali din Belarus