DISTRIBUIȚI
FILE PHOTO: Olivia Newton-John sings at her "Greatest Hits Live" concert in Hong Kong August 18, 2000. The 51-year-old singer will perform with Australian singer John Farnham at the opening ceremony of the Sydney 2000 Olympic Games in September. Reuters/Reuters Photographer/File Photo

Australienii s-au declarat marţi şocaţi şi întristaţi când au aflat vestea decesului legendei pop din anii ’70 şi ’80 Olivia Newton-John, vedeta celebrului musical ”Grease”, la vârsta de 73 de ani, în reşedinţa sa din sudul Californiei, informează Reuters, potrivit agerpres.

Începând cu prim-ministrul Australiei, omagiile dedicate artistei recompensate cu patru trofee Grammy şi care a crescut în Australia au curs în valuri. A fost lăudată pentru munca sa pasionată pentru promovarea cercetării şi îngrijirilor în domeniul cancerului după ce s-a luptat cu această boală timp de de 30 de ani.


Citeşte şi: FBI percheziţionează PALATUL lui Trump din Florida – Black News

În Sydney, rezidenţii laolaltă cu turiştii au împărtăşit amintiri dragi din vremea copilăriei marcate de melodii din repertoriul lui Newton-John, printre care piese precum ”Physical” şi ”Hopelessly Devoted to You”.

”M-am uitat (la ”Grease”) de nenumărate ori când eram copilă şi adolescentă, aşa că da, este un mare şoc. Este o legendă a Australiei, foarte trist, mult prea tânără pentru a muri”, a declarat în Sydney Clara Zwack, o cercetătoare ştiinţifică.

Televiziunea australiană a fost invadată cu numeroase cereri de a difuza piesa lui Newton-John din 1980 ”Xanadu”, din coloana sonoră a filmului cu acelaşi titlu.

Vedeta pop a fost diagnosticată cu cancer în 1992, iar în 2017 a dezvăluit că boala s-a extins în regiunea lombară, artista fiind nevoită să-şi anuleze concertele.

Decesul Oliviei Newton-John survine după ce Australia a mai pierdut alte două personalităţi din domeniul muzicii într-un interval de doar o săptămână – Judith Durham, vocalista trupei The Seekers, şi cântăreaţa şi compozitoarea indigenă Archie Roach.

Citeşte şi: Zelenski reaminteşte dezastrul de la Cernobîl – Black News

”A făcut atât de multe pentru Australia…centrele de sănătate din Melbourne, aşa că da, e un mare şoc şi tristeţe”, a spus Lynette, o rezidentă de 69 de ani din Sydney.

Prim-ministrul Anthony Albanese a numit-o pe Newton-John ”o strălucire veselă în vieţile noastre”.

”Moştenirea ei va dăinui, în muzica şi filmele ei, în convingerea ei că într-o zi va fi descoperit leacul pentru cancer”, a scris Albanese pe Twitter.