DISTRIBUIȚI
Stern

Maike Kohl-Richter, văduva fostului cancelar german Helmut Kohl, nu are dreptul să moştenească despăgubirile de un milion de euro pe care soţul ei le câştigase pentru citarea sa neautorizată într-o carte de memorii, a informat o instanţă germană preluată de DPA, potrivit agerpres.

Potrivit lui Margaret Reske, judecător principal la Tribunalul Regional Superior din Köln, dreptul la o compensaţie financiară nu poate fi moştenit. Problema importantă era cea de a da satisfacţie persoanei vătămate în respectivul caz, însă acest lucru este posibil doar dacă respectiva persoană este în viaţă, a completat Reske.


Citeşte şi: Anchetă antitero în Belgia. Cine este atacatorul din Liege – VIDEO

Kohl-Richter, în vârstă de 54 de ani şi singura moştenitoare a lui Kohl, a anunţat că va contesta decizia instanţei.

„Suntem de părere că unui infractor nu ar trebui să i se permită să profite de moartea victimei, aşa că vom face apel la Curtea Federală de Justiţie”, a declarat Thomas Hermes, avocatul văduvei lui Kohl.

Fostul cancelar a murit în luna iunie a anului trecut. Cu puţin înainte de moartea sa, un tribunal din la Köln i-a acordat despăgubiri în valoare de un milion de euro pentru citarea sa neautorizată în cartea de memorii „Vermächtnis. Die Kohl-Protokolle”.

Citeşte şi: Mexicul îi răspunde tăios lui Trump: ‘Nu! Niciodată!’