DISTRIBUIȚI
France to launch COVID-19 vaccination campaign. Coronavirus vaccine vials, Covid 19 cells, map and flag of France on blue background. Fighting the epidemic. Research and creation of a vaccine.

Vaccinurile anti-COVID produse de AstraZeneca şi de Janssen (Johnson&Johnson) sunt „indispensabile” pentru a putea atinge obiectivele campaniei de vaccinare în Franţa, a subliniat marţi Ministerul Sănătăţii francez, în condiţiile în care apariţia unor rare reacţii adverse indezirabile a dus la reexaminarea condiţiilor de utilizare a acestor seruri, informează AFP, potrivit agerpres.   

„Nu suntem îngrijoraţi în legătură cu capacitatea noastră de a ne atinge obiectivele” de 20 de milioane de persoane care să fi primit cel puţin o doză până la mijlocul lui mai, apoi de 30 de milioane de persoane la mijlocul lui iunie, „şi aceasta integrând ipoteze mai degrabă prudente în ceea ce priveşte nivelul de consum pentru AstraZeneca şi Janssen”, a asigurat ministerul în cadrul unui raport săptămânal asupra campaniei de vaccinare.


Citește și : 260 de ONG-uri cer 5,5 miliarde de dolari pentru a salva de la foamete 34 de milioane de oameni

În schimb, potrivit aceleiaşi surse, „dacă nu va mai exista nicio administrare de AstraZeneca sau nicio administrare de Janssen în săptămânile ce vor urma, obiectivele vor fi puse în mod serios sub semnul întrebării”.

Utilizarea vaccinului Johnson&Johnson a fost suspendată în SUA şi în Africa de Sud din cauza apariţiei unor cazuri rare de grave cheaguri de sânge. Acest vaccin este autorizat din 11 martie în Uniunea Europeană (UE).

În ceea ce priveşte vaccinul laboratorului suedezo-britanic AstraZeneca, unele voci s-au întrebat cât de oportun mai este să se continue utilizarea lui în condiţiile în care acesta nu este apreciat de populaţie.

Citește și : O cofetărie din Ungaria vinde deserturi în formă de vaccin: Galben pentru AstraZeneca, verde pentru Pfizer