DISTRIBUIȚI

Vaccinul rusesc împotriva noului coronavirus Sputnik V a fost omologat în Filipine, a anunţat vineri Fondul rus de investiţii directe (RDIF), în timp ce arhipelagul se confruntă cu o creştere a numărului de infecţii, informează AFP, potrivit agerpres.

Sputnik V a fost „omologat conform procedurii pentru utilizare în regim de urgenţă” de către autorităţile filipineze, a declarat într-un comunicat RDIF, care a finanţat dezvoltarea vaccinului.


Citeşte şi: Şeful diplomaţiei americane acuză China că ameninţă stabilitatea mondială

„Filipine a fost printre primele ţări care s-a interesat de vaccinul Sputnik V după omologarea sa în Rusia”, a precizat directorul RDIF, Kirill Dmitriev, citat în comunicat.

Dmitriev a precizat că vaccinul rusesc a obţinut autorizaţia „după o analiză aprofundată a datelor ştiinţifice” şi s-a declarat încrezător că acesta „va deveni unul dintre instrumentele-cheie pentru prevenirea răspândirii coronavirusului în ţară”.

Printre cele mai populate ţări din Asia de Sud-Est, Filipine se confruntă cu o creştere a numărului de infectări, iar miercuri a anunţat închiderea frontierelor pentru străini.

De la începutul pandemiei, în Filipine au fost înregistrate peste 630.000 de cazuri de COVID-19 şi circa 13.000 de decese cauzate de această boală.

Cele mai multe dintre aceste cazuri au fost identificate în capitală şi în regiunea acesteia, unde au fost instituite măsuri de lockdown şi interdicţii de circulaţie pe perioada nopţii, iar copiilor li s-a interzis să iasă din case.

Citește și : Phenianul TAIE legăturile cu Malaezia, după extrădarea unui nord-coreean în SUA

Filipine speră să vaccineze 70 de milioane de persoane anul acesta. Peste un milion de doze din vaccinurile dezvoltate de Sinovac şi AstraZeneca au fost livrate în arhipelag în ultimele două săptămâni.

Omologat în 52 de ţări, potrivit RDIF, vaccinul rusesc Sputnik V a fost iniţial întâmpinat cu scepticism în străinătate, însă eficacitatea sa a fost validată în luna februarie de revista ştiinţifică The Lancet.