DISTRIBUIȚI
DW

Vaccinul de la Johnson & Johnson va fi administrat în Franţa persoanelor de peste 55 ani, la fel cum este cazul deja cu cel de la AstraZeneca, în care guvernul a declarat miercuri că îşi păstrează ‘încrederea’, transmite AFP, potrivit agerpres.  

Administrarea vaccinului monodoză produs de Johnson & Johnson a fost suspendată în Statele Unite şi în Africa de Sud din cauza apariţiei câtorva cazuri grave de cheaguri de sânge.


Citește și : Pfizer-BioNTech trimite încă 50 milioane de vaccinuri în UE

Compania a decis să amâne livrările în Europa, unde vaccinul său a fost cel de-al patrulea care a obţinut autorizarea din partea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), luna trecută.

‘Am primit primul lot de vaccinuri, adică 200.000 de doze care au sosit la începutul săptămânii pe teritoriul nostru şi care sunt în curs de a fi trimise către medici de familie şi farmacii’, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt Gabriel Attal, după o şedinţă de guvern.

Vaccinul ‘va fi, evident, distribuit şi administrat în aceleaşi condiţii ca şi cele prevăzute astăzi pentru vaccinul AstraZeneca, adică pentru persoanele cu vârste de peste 55 de ani’, a adăugat el.

Attal a mai reafirmat ‘încrederea’ autorităţilor franceze faţă de vaccinul AstraZeneca, care utilizează ca suport un tip de virus foarte comun denumit adenovirus, o tehnologie similară celei folosite de Johnson & Johnson.

Citește și : Certificatul de vaccinare NU va fi un paşaport care să garanteze mobilitatea în UE

Acest vaccin ‘arată foarte bune rezultate, protejează eficient împotriva formele grave’, a subliniat Attal.

Vaccinul de la AstraZeneca beneficiază, de asemenea, de un aviz favorabil de la EMA şi OMS.