DISTRIBUIȚI
Time Magazine

Un nou test clinic realizat în China – prezentat marţi de revista The Lancet – sugerează că vaccinul CoronaVac împotriva COVID-19 este „sigur” pentru copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani şi induce un puternic răspuns imunologic, relatează EFE, potrivit agerpres

Testul, realizat pe 550 de minori, a demonstrat că peste 96 % dintre aceşti copii şi adolescenţi care au primit cele două doze ale acestui vaccin produs de Sinovac au generat anticorpi împotriva SARS-CoV-2.


Citește și : Ani grei de închisoare pentru o crimă rasistă în Portugalia

Potrivit studiului, reacţiile au fost uşoare sau moderate şi simptomul cel mai comun a fost durerea resimţită la locul injecţiei.

„Copiii şi adolescenţii fac de obicei o formă uşoară sau asimptomatică de COVID-19 comparativ cu adulţii, totuşi un mic număr dintre ei ar putea dezvolta o formă mai severă”, a declarat expertul chinez Qiang Gao, de la Sinovac Life Sciences (China).

El a precizat că minorii ar putea de asemenea transmite virusul altor persoane. „Descoperirile noastre despre CoronaVac au arătat că vaccinul este bine tolerat şi a indus un răspuns imunologic încurajator”, a precizat Qiang Gao.

Testele din prima fază au fost realizate în mod aleator pe 72 de minori sănătoşi din Zanhuang (China) între 31 octombrie şi 2 decembrie 2020.

La cea de-a doua fază au participat 480 de copii în perioada cuprinsă între 12 şi 30 decembrie anul acesta.

Citește și : Partidul Comunist Francez a pierdut şi ultimul său bastion electoral

Autorii au admis totuşi că studiul are unele „limitări”, precum faptul că încă nu a fost evaluat răspunsul la aşa-numitele celule T, care joacă un rol important în infecţiile cu SARS-CoV-2.

Ei au precizat, de asemenea, că studiul a implicat un număr mic de participanţi, de aceeaşi etnie, astfel încât este nevoie de studii mai ample desfăşurate pe participanţi din alte zone ale ţării şi de diferite etnii.