DISTRIBUIȚI

Prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a declarat marţi că vaccinurile împotriva COVID-19 vor deveni obligatorii pentru persoanele cu vârsta peste 60 de ani, în contextul necesităţii instituirii unor restricţii suplimentare pentru a ţine sub control propagarea coronavirusului, informează AFP, potrivit agerpres.

”Grecii de peste 60 de ani trebuie să se programeze pentru prima doză de vaccin până pe 16 ianuarie”, a spus premierul într-o declaraţie în consiliul de miniştri.


Citeşte şi: Renovarea de la Notre Dame transformă catedrala într-un ‘parc Disney al TREZIRII’ – Black News

”Vaccinarea acestora este de acum încolo obligatorie”, a adăugat el.

Măsura trebuie să fie aprobată şi printr-un vot în parlament, a adăugat premierul.

Peste 500.000 de greci cu vârsta peste 60 de ani refuză în continuare să se vaccineze, ajungând deseori la spital şi ”îngreunând tratarea altor boli grave”, a declarat Mitsotakis.

Persoanele care vor refuza în continuare să se vaccineze vor trebui să plătească o amendă lunară de 100 de euro, a adăugat el.

”Este vorba despre o măsură de protecţie, nu de pedeapsă”, a declarat Mitsotakis.

Vaccinurile, testele şi distanţarea socială ”sunt răspunsul, nu lockdown-ul”, a mai spus el.

Citeşte şi: Deputaţii francezi permit participarea Taiwanului la organizaţiile internaţionale – Black News

Guvernul nu a dat curs apelurilor experţilor sanitar in favoarea unor măsuri de protecţie suplimentare şi a adoptării unor restricţii de circulaţie, chiar şi în rândul persoanelor vaccinate în apropierea sărbătorilor de sfârşit de an.

Pandemia a făcut peste 18.000 de decese în Grecia, unde rata mortalităţii a crescut accentuat în noiembrie. Peste 650 de persoane sunt internate la terapie intensivă pe teritoriul ţării.