DISTRIBUIȚI

Ministrul apărării german Annegret Kramp-Karrenbauer a anunţat joi că armata este pregătită să deschidă propriile centre de vaccinare împotriva COVID-19, care vor funcţiona non-stop, relatează dpa, potrivit agerpres.

Într-o declaraţie pentru săptămânalul economic Wirtschaftswoche, Kramp-Karrenbauer a spus că centrele Bundeswehr (armata germană) vor fi operaţionale în viitorul foarte apropiat, dar că decizia se află în mâinile ministrului sănătăţii Jens Spahn.


Citește și: Europa aşteaptă cu sufletul la gură verdictul EMA în cazul AstraZeneca

”Pregătim din noiembrie 2020 sprijin adiţional din partea forţelor Bundeswehr pentru vaccinarea populaţiei”, a declarat oficialitatea germană pentru publicaţia citată.

”Bundeswehr poate opera 28 de centre de vaccinare (care vor funcţiona) şapte zile pe săptămână, zi şi noapte”, a afirmat Annegret Kramp-Karrenbauer, adăugând că rezultatul va fi administrarea a încă 20.000 de doze de vaccin în fiecare zi.

Citeşte şi: SEISM puternic în largul Algeriei

Guvernul de la Berlin a devenit ţinta criticilor din cauza ritmului lent al campaniei de vaccinare anti-COVID-19, care a fost lansată la finalul lunii decembrie a anului trecut.