DISTRIBUIȚI
A vial labelled "Astra Zeneca COVID-19 Coronavirus Vaccine" and a syringe are seen in this illustration taken March 10, 2021. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Locuitorii din municipiul brazilian Viana participă de duminică la un studiu de vaccinare masivă pentru a testa eficacitatea unei singure doze de ser de la AstraZeneca, au informat surse oficiale citate de EFE, potrivit agerpres.  

Acest proces face parte dintr-un studiu menit să determine dacă jumătate de doză din acest vaccin generează acelaşi număr de anticorpi ca schema completă, a declarat postului Globo unul dintre responsabilii studiului, Jose Geraldo Mill, director de cercetări la Hospital Universitario Cassiano Antonio Moraes.


Citește și : Incendii de vegetație în California: Autostrăzile au fost închise și câteva localități au fost evacuate!

Municipiul Viana, din statul Espirito Santo, situat la nord de Rio de Janeiro, preconizează vaccinarea masivă a 35.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, sau întreaga populaţie a acestui oraş de aproape 80.000 de locuitori, care nu fac parte din categoriile prioritare la vaccinare.

Până sâmbătă trecută se înscriseseră 20.000 de voluntari din Viana pentru a participa la acest studiu.

Potrivit lui Mill, se aşteaptă că după aproape şase luni să se obţină informaţie suficientă pentru a determina dacă jumătate de doză de vaccin este sigură pentru combaterea noului coronavirus.

Citește și: Stoltenberg: China NU este inamicul NATO

Potrivit responsabililor proiectului, aplicarea a jumătate de doză s-a folosit deja în studii similare împotriva febrei galbene.

Brazilia este a doua ţară, după SUA, cu cel mai mare număr de decese asociate noului coronavirus – aproape jumătate de milion – şi a treia ca număr de cazuri, după SUA şi India.