DISTRIBUIȚI
PressTV

Uzina de îmbogăţire a uraniului de la Natanz, de sabotarea căreia Teheranul acuză Israelul, a fost afectată de „o mică explozie”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Organizaţiei iraniene a energiei atomice (OIEA), Behrouz Kamalvandi, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Accidentul a avut loc la centrul de distribuţie a electricităţii. A avut loc o mică explozie”, a declarat Kamalvandi într-o înregistrare video publicată de agenţia iraniană Tasnim.


Citește și : Raport OIAC: Damascul a folosit arme chimice într-un atac din 2018

„Era în jur de cinci dimineaţa (00.30 GMT). Din fericire, nimeni nu a fost rănit şi situaţia este de aşa natură că, după părerea mea, ei pot repara rapid sectoarele avariate”, a adăugat oficialul iranian.

„Ceea ce am remarcat este sistemul electric. Explozia nu a fost suficient de puternică pentru a strica totul, plafonul fals al uneia dintre sălile de comandă a căzut”, a spus el.

Behrouz Kamalvandi a făcut aceste declaraţii de pe patul unui spital, unde susţine că a fost internat după o cădere de câţiva metri care s-a produs duminică, în timpul unei vizite de evaluare a situaţiei de la complexul nuclear de la Natanz.

Mai devreme, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei iraniene a declarat că centrifuge care serveau la îmbogăţirea uraniului au fost avariate în ceea ce el a calificat drept un act de „terorism” israelian pentru care Iranul a promis să se răzbune

Citește și : Trump vrea ca un vaccin anti-covid să se numească TRUMPCINE şi-l desfiinţează pe Fauci: O NULITATE!