DISTRIBUIȚI
CNN

Noul proprietar al Twitter, Elon Musk, a declarat că a fost restabilit contul lui Donald Trump, după ce a efectuat un sondaj în care utilizatorii au sprijinit la limită această măsură, relatează BBC, informează mediafax.

„Oamenii au vorbit”, a scris pe Twitter Musk, spunând că 51,8% din cei peste 15 milioane de utilizatori Twitter au votat pentru ridicarea interdicției.


Citește și : Hakeem Jeffries şi-a lansat candidatura pentru preluarea conducerii democrate din Camera Reprezentanţilor

Însă fostul președinte american ar putea să nu se mai întoarcă pe platformă, afirmând anterior: „Nu văd niciun motiv pentru asta”.

Contul său a fost suspendat în 2021 din cauza riscului de incitare la violență.

Precedenta conducere a Twitter a acționat la doar câteva zile după ce susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul, pe 6 ianuarie. Violențele care au urmat s-au soldat cu moartea a patru civili și a unui ofițer de poliție.

La scurt timp după revolte, conturile de Facebook, Instagram și YouTube ale lui Donald Trump, care aveau toate zeci de milioane de urmăritori – au fost, de asemenea, suspendate.

Câteva luni mai târziu, el și-a lansat propria platformă de socializare, Truth Social.

La începutul acestei săptămâni, republicanul a anunțat că va candida din nou la președinția SUA în 2024.

Citește și : Igor Dodon a fost eliberat din arestul la domiciliu

 

Musk, cel mai bogat om din lume, a preluat controlul asupra Twitter în octombrie, în cadrul unei tranzacții de 44 de miliarde de dolari.

El a demarat imediat o serie de schimbări radicale în cadrul gigantului social media/