DISTRIBUIȚI
Reuters

Un tribunal din Vietnam l-a condamnat pe un utilizator de Facebook la cinci ani de închisoare pentru propagandă împotriva statului şi tentativă de răsturnare a guvernului în timpul summitului SUA-Coreea de Nord din februarie acest an, informează miercuri media de stat, preluate de dpa, potrivit agerpres.

Nguyen Van Cong Em, în vârstă de 48 de ani, a fost condamnat marţi de tribunalul provincial Ben Tre din Delta Mekong, regiune aflată la trei ore distanţă de Oraşul Ho Chi Minh. Bărbatul a primit o condamnare de cinci ani la închisoare şi alţi cinci ani în arest la domiciliu.


Citește și : Zeci de elevi CARBONIZAȚI într-o școală din Liberia

Cong Em a fost acuzat că a utilizat Facebook pentru a calomnia statul şi a instiga la demonstraţii împotriva guvernului vietnamez în timp ce capitala Hanoi găzduia summitul dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un în februarie 2019, a precizat tribunalul.

El a fost acuzat că a folosit şapte pagini personale de Facebook pentru a face postări, a distribui şi a comenta materiale despre care procurorii susţin că includeau conţinut fabricat şi politici de partid şi legi ale statului pe care el le-ar fi prezentat distorsionat între 27 octombrie 2017 şi 26 februarie 2019.

Citește și : Parlamentarii europeni resping orice acord Brexit fără o clauză ‘backstop’

Postările au defăimat statul vietnamez şi au provocat panică în rândul populaţiei, a relatat televiziunea de stat An Ninh TV, citând tribunalul.

Vietnam, o naţiune cu o populaţie de 95 de milioane de locuitori, este un stat comunist cu un partid unic care încarcerează cu regularitate activişti pentru drepturile omului şi disidenţi, notează dpa.