DISTRIBUIȚI
www.mythdetector.ge

Utilizarea clădirilor Parlamentului European de la Strasbourg pentru un eventual centru de depistare a noului coronavirus este „în studiu”, a declarat joi prefectul din departamentul Bas-Rhin, Josiane Chevalier, relatează AFP, scrie agerpres.

„A avut loc o vizită la faţa locului şi acest dosar este în studiu şi se va decide în funcţie de nevoile Agenţiei regionale de sănătate în cadrul necesităţilor privind depistarea”, a declarat în cadrul unei videoconferinţe Josiane Chevalier.


Citește și : Putin amână parada militară de Ziua Victoriei

„În orice caz, locaţia ni se pare la o primă vedere destul de interesantă”, a adăugat ea fără a furniza mai multe detalii.

Într-un interviu acordat cotidianului Les Dernieres Nouvelles d’Alsace pe 6 aprilie, secretarul de stat pentru afaceri europene Amélie de Montchalin a declarat că este posibil, în urma discuţiilor cu preşedintele PE David Sassoli, ca clădirile legislativului comunitar să devină „pe perioada crizei, un centru de depistare şi un centru de consultaţii COVID-19”.

Acest lucru „ar urma să capete contur în zilele următoare” în legătură cu prefectura din departamentul Bas-Rhin şi oraşul Strasbourg, a adăugat ea atunci.

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a propus „punerea la dispoziţia” autorităţilor a unora dintre clădirile instituţiei din Strasbourg, Bruxelles şi Luxemburg, precum şi a autovehiculelor dacă va fi necesar.

Citește și : Mişcarea Fridays for Future va desfăşura online greva globală pentru climă programată pe 24 aprilie

Deşi munca europarlamentarilor se derulează în mare parte la Bruxelles, sediul Parlamentului European înscris în tratatele UE este cel de la Strasbourg, dar eurodeputaţii nu se deplasează aici decât pentru sesiunile plenare, o săptămână pe lună.

Sesiunile din martie şi aprilie nu au avut loc în mod excepţional la Strasbourg din cauza pandemiei de COVID-19, care afectează din plin regiunea. Calendarul revizuit pentru 2020 nu menţionează desfăşurarea de sesiuni plenare de la Strasbourg înainte de luna septembrie.