DISTRIBUIȚI
Soldiers supporting a Miami-Dade community vaccination center fill syringes with COVID-19 vaccine, March 2, 2021, in Miami, Florida. DoD

Marinarii şi infanteriştii marini în serviciu au la dispoziţie 90 de zile, până pe 28 noiembrie, pentru a se vaccina complet împotriva noului tip de coronavirus, au ordonat Forţele Navale ale SUA într-un comunicat difuzat miercuri, citat de dpa, potrivit agerpres.

De asemenea, rezerviştii vor avea la dispoziţie 120 de zile pentru a se vaccina, până pe 28 decembrie.


Citeşte şi: INCIDENT ARMAT la un liceu din SUA! Un elev a fost împuşcat mortal – Black News

Ordinul survine după ce Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a aprobat oficial vaccinul Pfizer.

Oricare dintre vaccinurile valabile în urma autorizării pentru utilizare în situaţii de urgenţă, precum Moderna şi Johnson&Johnson, îndeplinesc cerinţele Pentagonului, au precizat Forţele Navale ale SUA.

Corpul de Infanterie Marină pace parte din Forţele Navale SUA.

„Vaccinarea oricărui membru în serviciu îmbunătăţeşte pregătirea lui şi asigură că marinarii şi infanteriştii noştri marini sunt echipaţi cu o armură biologică necesară pentru a se proteja de ameninţările biologice”, a subliniat contraamiralul Bruce Gillingham într-un comunicat.

Potrivit celor mai recente date ale Forţelor Navale ale SUA, aproape 80% dintre marinarii săi activi sunt complet vaccinaţi. Pentagonul a precizat că deciziile în legătură cu membrii în serviciu ce doresc o exceptare de la vaccinare pe motive medicale sau religioase vor fi acordate în conformitate cu reglementările departamentului din care fac parte.

Într-un mesaj către flotă, secretarul Forţelor Navale, Carlos Del Toro, a subliniat că ordinul privind vaccinarea este unul legal şi din acest motiv neîndeplinirea lui poate duce la sancţiuni administrative sau disciplinare.