DISTRIBUIȚI
france24.com

Anul următor va fi un nou test de rezistenţă pentru Uniunea Europeană, vor exista noi provocări legate de pandemia de COVID-19, care vor genera fracturi tot mai adânci. Dar Uniunea Europeană va fi mai puternică dacă se va semăna mai mult generaţiei noastre viitoare, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în discursul privind starea UE susţinut miercuri în plenul Parlamentului European la Strasbourg, transmite agerpres.

”Uniunea noastră va fi mai puternică dacă se va asemăna mai mult generaţiei noastre viitoare, şi anume dacă va fi reflexivă, hotărâtă şi atentă la cei din jur. Dacă se va baza pe valori şi va fi temerară în acţiuni. Acest mod de gândire va fi mai important ca oricând în următoarele douăsprezece luni”, a spus oficialul european.


Citeşte şi: Tot mai mulţi canadieni votează anticipat – Black News

La începutul discursului său privind starea Uniunii Europene, Von der Leyen a subliniat că UE a luat decizia de a „merge împreună” în faţa celei mai mari crize sanitare pentru a se asigura că vaccinurile ajung în fiecare colţ al UE, precum şi pentru a acţiona în faţa recesiunii provocate de pandemie şi împotriva crizei climatice.

”Robert Schuman spunea: Europa are nevoie de un suflet, de un ideal şi de voinţa politică indispensabilă pentru îndeplinirea acestui ideal. În ultimele douăsprezece luni, Europa a transpus în realitate aceste cuvinte. Am ales să trecem împreună prin cea mai mare criză sanitară mondială cu care s-a confruntat omenirea în acest secol, astfel încât fiecare parte a Europei să aibă acces echitabil la un vaccin care salvează vieţi”, a declarat Von der Leyen.

Citeşte şi: Prelaţii din Georgia, SPIONAŢI de serviciile de informaţii ale acestei ţări – Black News

Dar „o pandemie este un maraton, nu un sprint”. ”Trebuie să ne asigurăm că nu va deveni o pandemie a celor nevaccinaţi”, a spus Leyen afirmând că observă divergenţe îngrijorătoare în ceea ce priveşte ratele de vaccinare între statele UE. ”Prin urmare, nu trebuie să încetinim ritmul vaccinării. Europa este pregătită. Ne-am asigurat 1,8 miliarde de doze suplimentare. Acestea vor fi suficiente pentru noi şi pentru ţările din vecinătatea noastră atunci când vor fi necesare doze de rapel. Haideţi să facem tot posibilul pentru a ne asigura că această pandemie nu se transformă într-o pandemie a persoanelor nevaccinate”, a îndemnat Ursula von der Leyen.

”Prioritatea noastră absolută, care este şi cea mai urgentă, este accelerarea vaccinării la nivel mondial”, a punctat preşedinta Comisiei Europene.