DISTRIBUIȚI
Digi24

Presiunile militare exercitate de Rusia asupra Ucrainei riscă să genereze modificarea sistemului internaţional de securitate, a afirmat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, în discursul rostit sâmbătă la Conferinţa pentru Securitate de la München, potrivit agerpres

„Lumea asistă cu uimire la cea mai mare mobilizare de trupe din Europa de la încheierea Războiului Rece, iar evenimentele din aceste zile riscă să perturbe întreaga ordine internaţională”, a declarat Ursula von der Leyen, conform publicaţiei Der Spiegel, la Conferinţa pentru Securitate de la München.


Citește și: Rusia a transferat 10 bombardiere din Crimeea către baze aeriene de rezervă

Preşedintele Comisiei Europene a condamnat încercările Rusiei de subminare a arhitecturii de securitate a Europei prin presiuni militare exercitate asupra unui stat independent.

Ursula von der Leyen afirmă că Uniunea Europeană se va putea descurca pe termen scurt în situaţia în care Rusia ar opri furnizarea de gaz natural din cauza unui conflict cu Ucraina sau a impunerii de sancţiuni. „Vă pot spune că, în situaţia unei întreruperi totale a gazului de către Rusia, iarna aceasta vom fi în siguranţă”, a subliniat preşedintele Comisiei Europene.

Citește și: Comisia Europeană atenţionează în legătură cu un aflux de refugiaţi în UE

Rusia este acuzată că a mobilizat aproximativ 150.000 de militari la frontierele Ucrainei pentru o posibilă invazie. Administraţia de la Moscova susţine că nu pregăteşte niciun atac.