DISTRIBUIȚI
REUTERS

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a promis joi sprijin Uniunii Africane (UA) pentru a rezolva conflictele de pe continent, inclusiv pe cel din Libia, potrivit DPA, transmite şi agerpres.

„Ne aveţi de partea voastră, deoarece este un lucru de maximă importanţă pentru dezvoltarea acestui continent”, a afirmat şefa CE în timpul unei vizite la sediul UA de la Addis Abeba.


Citeşte şi: Arabia Saudită INTERZICE accesul pelerinilor

Războiul din Libia a fost un bun exemplu despre cât de bine pot colabora UE şi UA în găsirea unor rezolvări la conflicte, a mai spus Ursula von der Leyen, adăugând că Libia a fost de asemenea un exemplu despre cât de dificil este să implementezi aceste soluţii.

Ursula von der Leyen, care s-a deplasat în Etiopia cu o delegaţie de 20 de membri, printre care şi şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, a făcut aceste comentarii ca răspuns la un avertisment al UA că războiul civil în desfăşurare în Libia, care a început în 2001 după căderea liderului Muammar Gaddafi, ar putea destabiliza Africa.

Conflictul a dus la un aflux de insurgenţi şi arme în regiunea Sahel, potrivit preşedintelui Comisiei Uniunii Africane, Moussa Faki Mahamat.

Citeşte şi: ATAC armat la o fabrică de bere din SUA! Cinci oameni au murit!

„Regiunea este sub un mare risc”, a afirmat Mahamat, cu referire la numeroasele grupuri teroriste şi rebele islamiste active în zonă.

În cadrul vizitei la UA, Ursula von der Leyen ar urma să discute de asemenea despre securitate, migraţie şi digitalizare.