DISTRIBUIȚI
Berchtesgadener Anzeiger

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se află la Viena în încercarea de a obţine sprijinul Austriei pentru reformarea legislaţia Uniunii Europene privind azilul, în contextul în care continuă neînţelegerile din blocul comunitar în legătură cu gestionarea sosirii de migranţi în special din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, relatează DPA, scrie agerpres.

Comisia Europeană vrea să înainteze un plan sustenabil privind gestionarea sosirilor de migranţi până la sfârşitul lunii martie, a afirmat duminică Von der Leyen în cadrul unei recepţii.


Citește și : Ucraina va oferi compensații de câte 8.350 de dolari pentru familiile victimelor incidentului aviatic din Iran

Planul va viza şi aşa-numitul Regulament Dublin care stabileşte responsabilitatea ţărilor în privinţa solicitanţilor de azil, a mai spus ea.

„Iar aici avem nevoie de sprijinul dumneavoastră”, i s-a adresat ea cancelarului austriac Sebastian Kurz, ai cărui conservatori au câştigat alegerile din octombrie şi au format un nou guvern cu Verzii.

Austria a avut „un nivel ridicat de credibilitate” în rândul ţărilor est-europene, a declarat ea. Aceste ţări s-au opus reformelor la Regulamentul Dublin, pentru a evita situaţia de a fi nevoit să primească mai mulţi migranţi.

Citește și : Ce lucruri avea asupra sa generalul Qassem Soleimani în momentul atacului cu dronă

Prioritatea Austriei a fost să protejeze graniţele externe ale UE, a spus Kurz.

Discuţiile dintre cei doi lideri ar urma de asemenea să se concentreze şi pe schimbările climatice, Balcanii şi Brexit-ul.